"פיצת" תפוחי אדמה עם קמח מלא

לכבוד הטאבון החדש שלנו חיפשתי משהו מעט שונה מהפיצות/פוקצ'ות הרגילות שאנחנו מכינים.

כך הגעתי למתכון הזה. הבסיס דומה מאוד לפיצה שאנחנו מכינים, השוני הוא כמובן שהגרסה הזו הינה טבעונית לחלוטין ומבוססת על תפוחי אדמה 🙂

החומרים הדרושים לבצק:

1.5 כוסות קמח חיטה לבן

1.5 קמח חיטה מלא

כף שמן זית

כוס מים פושרים

כף שמרית

כף סוכר

כפית מלח

חומרים לרוטב/ציפוי:

מעט שמן זית

שן שום כתושה

מעט זעתר, אורגנו,בזיליקום

מעט מלח גס

2 תפוחי אדמה בינונים

בצל (אפשר מטוגן ואפשר גם "חי" )

אופן ההכנה:

ערבבו את הקמחים עם השמרים, שמן הזית והמים בקערה.

לאחר מספר דקות הוסיפו את המלח והסוכר ולושו את הבצק עד לקבלת בצק אחיד ורך..

כסו את קערת הבצק והניחו לבצק לתפוח במשך שעה-שעתיים.

חתכו את תפוח האדמה לפרוסות דקות, הניחו בצלחת וחממו במיקרו במשך 5 דקות.

רדדו את הבצק לעובי הרצוי לכם, אצלנו אוהבים בצק דק וקריספי.

ערבבו את חומרי הרוטב ומרחו על הבצק.

סדרו את פרוסות תפוחי האדמה על הבצק והוסיפו פרוסות בצל – אפשר גם בצל מטוגן.

מרחו על שכבת תפוחי האדמה שכבה נוספת של הרוטב.

הכניסו לתנור שחומם מראש לחום המקסימלי למספר דקות – עד שתראו ששולי הבצק משחימים.

בתאבון, אוכלים חם 🙂

כדאי ורצוי להוסיף רוטב פסטו תוצרת בית.