רוטב פסטו טבעוני – פשוט, קל להכנה וטעים!

לאור הצלחת רוטב הפסטו באירוח האחרון,

הנה המתכון:

צרור/חופן גדוש עלי בזיליקום טריים (רק עלים, בלי גבעולים)

50 גרם צנוברים

2 שיני שום

מעט מלח (בערך חצי כפית – אבל כל אחד והטעם שלו…)

שמן זית

אופן ההכנה:

מטגנים את הצנוברים קלות במעט שמן זית (עד שהם משחימים מעט, זהירות לא לחרוך אותם)

שמים את העלים הצנוברים והשום במעבד מזון.

מוסיפים מעט שמן זית ומלח וטוחנים עד לקבלת מרקם "גרגירי" אחיד.

מוסיפים שמן זית עד לקבלת הסמיכות הרצויה (טוב, בהתאם לטעם/צורך)

עבור שימוש כמטבל עדיף רוטב סמיך מעט, לפסטה, עדיף דליל.

יש מי שמוסיף פרמזן מגוררת, אני לא אוהב את זה.

מומלץ להגיש כמטבל עבור לחם עם עשבי תיבול  תוצרת בית.