אטריות וירקות מוקפצים

זהו המתכון הראשון שנשתף, הוא לא הקל ביותר אבל אנחנו אוהבים אותו. אנחנו, כלומר ההורים, הילדים בהחלט מעדיפים שערות סבתא על פני המתכון הזה :)

מה להביא מהסופר:

אטריות אורז דקות או אטריות ביצים – חצי חבילה
פרחי כרובית טריים – חופן פחות או יותר
חופן שעועית ירוקה (אפשר קפואה) שלמה או חתוכה
גזר (מקולף)
נבטים עבים שמתאימים להקפצה
כרוב לבן
תירס צעיר
בצל ירוק – יש כאלו שאוהבים גם בצל יבש רגיל – לא אנחנו.
מעט בוטנים גרוסים/שקדים/אגוזים/צנוברים – כל אחד לפי טעמו, אנחנו משתמשים במה שיש בבית.
3 כפות שמן קנולה

אם אוהבים:
קוביות אננס
גמבה אדומה (או כתומה/צהובה)

לרוטב:
1/4 כוס רוטב סויה
1 כף דבש
2 כפות סוכר חום
2 כפות צ'ילי מתוק
מעט פילפל שחור (פחות מרבע כפית)

אופן ההכנה:

חותכים את הגזר/גמבה לרצועות דקות
חותכים את הכרוב והבצל הירוק לרצועות מעט גסות
חותכים את התירס הצעיר לגלילים קטנים

מבשלים את האטריות במים רותחים עפ"י ההוראות שעל האריזה.
מבשלים את השעועית והכרובית במים רותחים במשך 3-4 דקות (מכניסים אותם למים כאשר המים כבר רותחים)
מחממים 3 כפות שמן בווק או מחבת בגודל מתאים.
מוסיפים את הירקות "הקשים" קודם:
כרובית, גזר, תירס, שעועית.
מקפיצים מספר דקות (3-4).
מוסיפים את שאר הירקות ומקפיצים שתי דקות נוספת

שוברים ביצה בצד התערובת ומערבבים לקבלת "פתיתי חביתה"

מוסיפים את האטריות ועליהן את הרוטב, מערבבים היטב ומקפיצים 3-4 דקות נוספות.
מפזרים בוטנים /אגוזים/שקדים וכו' מלמעלה.
מגישים חם….
בתאבון :)

עד היום, תמיד זה יצא טעים, רק שהילדים מעדיפים להשתמש במכונת פופקורן ולאכול פופקורן במקום…

ירקות לפני ההקפצה בווק נודלס עם ירקות מוקפצים