חמין צמחוני

החורף מגיע, איתו מגיעות השבתות הקרירות והגשומות וכמו שבטח אתם יודעים, אין כמו ריח של חמין בשבת בבוקר…

החמין שלננו הוא חמין צמחוני, ניתן לשים מעליו בסיר ג'חנונים ואז תקבלו גם ג'חנונים טעימים, אבל יתכן שלא תוכלו לקום מהספה אחר הצהריים :)

החומרים הדרושים:

תפוחי אדמה – 7-8 בינוניים קלופים

בצל אחד גדול

ביצים – כמה שאתם רוצים – עדיף להקשות לפני.

3/4 כוס שעועית לבנה שהושרתה במים במשך הלילה

3/4 כוס שעועית אדומה כנ"ל.

3/4 כוס גרגירי חומוס שהושרו במשך הלילה.

3/4 כוס גריסי פנינה

חצי כוס חיטה

תיון רגיל אחד.

3 כפות שמן זית

מי שרוצה יכול להוסיף גזרים/בטטות, אנחנו עושים חמין בלעדיהם.

מלח, פלפל, אבקת מרק, פפריקה, כמון

אופן ההכנה:

אנו נוהגים להקשות את הביצים לפני ששמים אותן בסיר על מנת שבמידה ויתפוצצו, זה יקרה בסיר עם מים ולא בחמין.

בסיר נפרד:

מרתיחים את השעועיות ומסירים את הקצף

מרתיחים את החומוס ומסירים את הקצף.

בסיר החמין:

מחממים את השמן ומוסיפים את כל המרכיבים.

ממלאים מים עד כיסוי המרכיבים ומרתיחים על להבה בינונית.

מוסיפים מלח (4 כפיות בערך), פלפל לפי הטעם, כף פפריקה ומעט כמון (חצי כפית בערך)

שמים את התיון במקום בו ניתן לשלוף אותו החוצה לפני שמכניסים לתנור

לאחר הרתיחה מכניסים לתנור למשך הלילה על חום של 110-120 מעלות.

בבוקר קמים ומנסים להתאפק עד הצהריים :)

חמין צמחוני