בטטה ודלעת בדבש

לקראת ראש השנה הבא עלינו לטובה, מתכון מתוק…

המצרכים:

2 בטטות.

1 חתיכת דלעת (חצי קילו בערך)

כף סוכר חום

3 כפות דבש

1 כפית קינמון

ניתן להוסיף כפית זנגוויל טחון וכפית הל טחון וצימוקים.

אופן ההכנה:

פורסים את הבטטות (קלופות, כמובן) לפרסות בעובי 1.5 ס"מ וכך גם את הדלעת.

משמנים את התבנית במעט שמן זית ומסדרים את פרוסות הדלעת והבטטה – עדיף בשכבה אחת.

מברישים במעט שמן את הבטטה והדלעת ומפזרים את התבלינים מעל באופן שווה פחות או יותר.

יוצקים את הדבש, כנ"ל, בצורה אחידה מעל.

אופים ב 180 מעלות עד שהדלעת והבטטות משחימים, מדי פעם רצוי להוציא מהתנור ולדא שיש מספיק רוטב (במדה ואין, ניתן להוסיף מעט מים)

להגיש פושר.

בתאבון…