בטטה ודלעת בדבש
לקראת ראש השנה הבא עלינו לטובה, מתכון מתוק…
המצרכים:
2 בטטות.
1 חתיכת דלעת (חצי קילו בערך)
כף סוכר חום
3 כפות דבש
1 כפית קינמון
ניתן להוסיף כפית זנגוויל טחון וכפית הל טחון וצימוקים.
אופן ההכנה:
פורסים את הבטטות (קלופות, כמובן) לפרסות בעובי 1.5 ס"מ וכך גם את הדלעת.
משמנים את התבנית במעט שמן זית ומסדרים את פרוסות הדלעת והבטטה – עדיף בשכבה אחת.
מברישים במעט שמן את הבטטה והדלעת ומפזרים את התבלינים מעל באופן שווה פחות או יותר.
יוצקים את הדבש, כנ"ל, בצורה אחידה מעל.
אופים ב 180 מעלות עד שהדלעת והבטטות משחימים, מדי פעם רצוי להוציא מהתנור ולדא שיש מספיק רוטב (במדה ואין, ניתן להוסיף מעט מים)
להגיש פושר.
בתאבון…