ברוקולי מוקפץ עם לימון

מתכון קליל לימי הקיץ, הכנה מהירה, ניתן לאכול חם או אפילו קר…

החומרים:

פרחי ברוקולי (כמה שאתם רוצים, בין חצי קילו לקילו)

חצי לימון

1-2 שיני שום

2 כפות שמן

חופן אגוזי מלך או צנוברים.

אופן ההכנה:

הרתיחו מים והוסיפו את פרחי הברוקולי למים הרותחים למשך 4-5 דקות. (מכניסים את הברוקולי כאשר המים כבר רותחים)

מסננים את הברוקולי.

חממו שמן במחבת/ווק

הוסיפו את השום הכתוש ולאחר מספר שניות הוסיפו את הברוקולי

הקפיצו במשך 3-4 דקות.

הוסיפו את האגוזים/צנוברים לדקה נוספת

העבירו לכלי מתאים וסחטו לימון מעל הברוקולי.

בעזרת פומפיה גסה גרדו את קליפת הלימון על הברוקולי.

בתאבון.

 

ברוקולי עם צנוברים