תפוחי אדמה בתנור

כן, אני יודע, כולם יודעים להכין תפוחי אדמה בתנור, אבל אלו ממש מוצלחים ושווה לנסות אותם.

החומרים:

6-8 תפוחי אדמה

כפית מלח

כפית פפריקה מתוקה

3 כפות שמן זית (אני משתמש ב 2 כפות שמן זית רגיל וכף אחת של שמן זית מתובל – חריף מעט)

אפשרי להוסיף 2-3 כפות של פירורי לחם

הכנה:

חותכים את תפוחי האדמה לפלחים (שמיניות)

מניחים התבנית, מוסיפים את השמן הפפריקה והמלח ומערבבים היטב עד שכל התפוחים נצבעים באדום בהיר.

אם אוהבים, ניתן לפזר מעל פירורי לחם.

מכסים את התבנית בניר אלומניום (סוגרים לחלוטין)

מכניסים לתנור בחום של 200 מעלות צלזיוס למשך 50 דקות עד שעה

לאחר שעה, מסירים את כיסוי האלומניום ומשאירים בתנור ל 20 דקות נוספות – ניתן להעלות את החום ל 230 (לא חובה)

אוכלים חם…

תפוחי אדמה בתנור