לביבות תפוחי אדמה בתנור (ללא טיגון)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on RedditPrint this pageEmail this to someoneShare on Google+

הרבה זמן חיפשתי מתכון ללביבות תפוחי אדמה ללא טיגון, לאחר לא מעט נסיונות, מצאתי משהו שאפילו טעים :)

החומרים:

6-7 תפוחי אדמה

3 ביצים

חופן עלי פטרוזליה קצוצים

חצי בצל

גזר

חצי כוס קמח

כפית אבקת אפיה

מעט מים (שמינית כוס בערך)

כפית מלח

כפית פפריקה מתוקה

רבע כפית פלפל שחור (לא חובה)

מעט שמן זית (לאפיה)

אופן ההכנה:

אני בד"כ מבשל את אחד התפוחים מראש והופך אותו לפירה, את הפירה אני מוסיף לשאר התפוחים המגורדים – זה לא חובה כמובן.

מגררים את תפוחי האדמה בעזרת פומפיה – אני משתמש בשתי פומפיות, אחת גסה ואחת עדינה (אצלנו אוהבים חצי חצי :)  )

סוחטים את המים מהתפוחים המגוררים.

מוסיפים את התפוח המבושל (אם היה כזה)

מגררים גזר ובצל בעזרת פומפיה עדינה ומוסיפים לתפוחי האדמה.

מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומערבבים את כל הרכיבים.

מוסיפים את הביצים, הקמח, אבקת האפיה המים והתבלינים ומערבבים היטב.

 

מחממים תנור אפיה ל 230 מעלות,

על ניר אפיה מרוח בשמן זית מסדרים את הלביבות. ניתן למרוח עליהן מעט שמן זית בחלקן העליון כך שהוא יהיה "קריספי".

לאחר 15-20 דקות בתנור, הופכים את הלביבות ל 15 דקות נוספות.

מוציאים כאשר הצבע נראה מתאים…

לביבות תפוחי אדמה אפויות

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on RedditPrint this pageEmail this to someoneShare on Google+

Add a Comment

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים