קציצות עדשים ירוקות בתנור

מתכון קליל ולא מסובך לקציצות עדשים לא מטוגנות, זה אפילו יוצא טעים…

החומרים:

כוס עדשים ירוקות

חצי כוס פטרוזיליה טריה קצוצה

2 גבעולי בצל ירוק

גזר

כפית אבקת אפיה

כפית מלח

חצי כוס פתיתי שיבולת שועל

כפית פפריקה מתוקה

כפית שום כתוש

3 כפות טחינה גולמית

כף רסק עגבניות

אופן ההכנה:

משרים את העדשים בערך שעה במים (אפשר גם יותר, אבל גם חצי שעה זה בסדר)

שוטפים ומסננים אותן.

גוררים את הגזר בפומפיה גסה

מבשלים את העדשים במים רותחים רבע שעה

מסננים את העדשים ומוסיפים לסיר את כל החומרים.

מערבבים וטוחנים בעזרת "בלנדר מוט".

מחממים תנור ל 200 מעלות.

משמנים קלות ניר אפיה (שמן זית)

ויוצרים קציצות על הניר בתבנית.

מורחים מעט שמן זית על כל קציצה.

לאחר רבע שעה הופכים ל רבע שעה נוספת.

אוכלים חם…

קציצות עדשים ירוקות