אורז מפתיע – אורז מלא עם גזר פטרוזליה ונענע

המתכון הזה התחיל ממקרר ריק.

חיפשתי מה אפשר להכין לארוחת הצהריים, הארון כמעט התרוקן, המקרר כבר כמעט ריק, אבל לא היה לי כוח לנסוע ל"סופר" ולכן התקבלה ההחלטה, מבשלים עם מה שיש.

למה מפתיע? כי באופן די מפתיע, זה יצא טעים.

אז מה היה?

כוס אורז מלא

5 גזרים

חופן עלי פטרוזליה

חופן עלי נענע (עדיף בלי הזחלים, אצלנו היו לפני השטיפה, ככה זה כשהנענע גדלה בחצר… :)  )

3 כפות רוטב סויה

3 כפות שמן זית

(2 כפות נוספות בסיום)

איך מכינים?

שוטפים את האורז ומשרים אותו למשך 30-60 דקות.

מסננים את האורז.

מגרדים את הגזרים על פומפיה גסה.

מחממים 3 כפות שמן זית בסיר ומוסיפים את הגזר.

מערבבים עד שהגזר נהיה כתום זוהר.

מוספים את האורז ומערבבים מספר דקות נוספות.

מכסים במים (לא מעבר לגובה "כיסוי")

מערבבים ומשאירים על האש הקטנה ביותר למשך 50 דקות.

לאחר 50 דקות בודקים שהאורז לא "רטוב" מדי, אם כן, משאירים עוד קצת על האש, המטרה היא אורז, לא מרק אורז :)

מכבים את האש.

קוצצים את העלים "דק" ומוסיפים אותם לאורז

מוסיפים 2 כפות שמן זית ו 3 כפות רוטב סויה ומערבבים היטב.

המתכון נעשה בהשראת מתכון דומה שפורסם במאקו, רק שאצלי לא היו כל הרכיבים…

ככה זה נראה בסוף:

אורז עם גזר ונענע