קוביות תפוחי אדמה בזרעי חרדל ושומשום

החלק הקשה במתכון הזה הוא רכישת המרכיבים, לקח לי די הרבה זמן למצוא בחנויות זרעי חרדל וכמון שלם.

מעבר לזה, מתכון קליל, טעים ומומלץ.

החומרים הדרושים:

5-7 תפוחי אדמה בינוניים (כמה שנכנס בסיר)

כפית זרעי חרדל צהוב

כפית זרעי חרדל שחור (אפשר גם 2 כפיות מאותו הצבע, לא ממש עקרוני)

כפית כמון שלם (לא טחון)

2 כפות שומשום

3 כפות שמן

כף מיץ לימון

כפית מלח

אופן ההכנה:

מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם מתרככים אך לא מתפרקים

מאפשרים להם להתקרר (קשה לחתוך תפוח אדמה לוהט :)  )

מקלפים אותם וחותכים לקוביות בינוניות (2-3 ס"מ בערך כל אחת)

מחממים את השמן במחבת ומוסיפים את כל הזרעים

(חרדל/שומשום/כמון)

כאשר השמן חם והזרעים מתחילים לקפץ, מוסיפים את תפוחי האדמה ומערבבים

מערבבים במשך מספר דקות (3-5)

מוסיפים מלח, מפזרים את מיץ הלימון וממשיכים לערבב 2-3 דקות נוספות.

מגישים חם ובתאבון…

 

קוביות תפוחי אדמה