יש מסבחה?

המתכון הזה הוא המשך ישיר של המתכון להכנת חומוס.

הרבה זמן לקח לי להגיע למתכון שעומד בסטנדרטים שלי להגדרת "מסבחה". אז איך מכינים?

ראשית, יש להכין חומוס על פי המתכון להכנת חומוס. יש לשמור גרגירים מבושלים ורכים בצד.

מכינים טחינה דלילה יחסית, עם לימון, מלח, פפריקה ומעט כמון – לא לשים שום. אפשר להכין מרבע עד חצי קילו טחינה – תלוי כמה מנות רוצים.

מוסיפים לטחינה 2-3 כפות חומוס תוצרת בית וחופן עד שניים של גרגירים.

מערבבים היטב הכל ומניחים להתבשל מספר דקות על אש קטנה.

(רצוי להגיע עד לרתיחה של הטחינה)

מגישים חם, בתוספת מיץ לימון, שמן זית, פטרוזיליה קצוצה, כמון, פפריקה ומעט פלפל ירוק חריף (לא חובה).

בתאבון.