שעועית ירוקה בשומשום

המתכון הזה הוא אחד מהמתכונים "לשעת חירום", כאשר אין ממש זמן להכין אוכל, אבל בכל זאת רוצים משהו טעים, קליל ובעיקר, מהיר…

החומרים:

חצי שקית שעועית ירוקה קפואה (400 גרם, זה יכול להיות שעועית חתוכה/שלמה או עדינה, לא משנה, גם החברה לא משנה, אנחנו קונים את מה שבמבצע…)

כף וחצי שמן קנולה

כף שמן שומשום (אפשר כף שמן קנולה במקום)

2 כפות שומשום

2 כפות רוטב סויה

כפית אבקת מרק

רבע כפית שום כתוש

הכנה:

מרתיחים סיר מים.

כאשר המים רותחים, מכניסים את השעועית ל 5 דקות בערך – אין צורך להפשיר קודם.

מוציאים את השעועית ומסננים (השעועית מוכנה כאשר היא לא רכה מדי ולא קשה מדי)

מחממים את השמן במחבת גדולה ומוסיפים את השום, אבקת המרק ורוטב הסויה.

לאחר מספר שניות (10 בערך), מוסיפים את השעועית ומערבבים.

מוסיפים את השומשום וממשיכים לערבב 2-3 דקות נוספות.

זהו.

מגישים חם…

שעועית ירוקה בשומשום