ה-פולו של סבתא רחלי

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on RedditPrint this pageEmail this to someoneShare on Google+

הפעם אפרסם מתכון שמלווה אותי מאז שהייתי ילד, הפולו של סבתא רחלי.

בכל ארוחת חג, תמיד היה מוגש סיר חם של תבשיל אורז צהוב, לוביה וצימוקים, משום מה, הסיר הזה היה תמיד לידי :)

זהו מתכון פרסי קלאסי שאהוב עלי במיוחד. כמובן שהכמויות המקוריות כאשר הוכתב לי המתכון היו "קילו אורז, חצי קילו צימוקים וכו', ערכתי התאמות על מנת להתאים את הבישול לסיר בגודל נורמלי ולא סיר צבאי קלאסי :)  )

החומרים:

2 כוסות אורז פרסי

כוס צימוקים

כוס וחצי לוביה

4 כפות שמן

3 כוסות מים

כפית גדושה של כורכום

כפית מלח

אופן ההכנה:

את הלוביה משרים לילה מראש  ואז מבשלים אותה עד שהיא נהיית רכה, אך לא מתפוררת.

מחממים את השמן בסיר ומפזרים עליו את הכורכום.

מסדרים שכבה של אורז ומוסיפים את המים.

לאחר הרתיחה, מסדרים שכבה של לוביה וצימוקים ועליה שכבה של אורז וחוזר חלילה.

בין השכבות ניתן להמליח מעט.

מכסים את הסיר, מדי פעם מערבבים.

מבשלים על אש קטנה בין 50 דקות לשעה, ניתן להוסיף מעט מים תוך כדי הבישול במידה וזה נהיה יבש מדי.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on RedditPrint this pageEmail this to someoneShare on Google+

Add a Comment

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים