איך אפשר בלי חומוס? מתכון לחומוס אמיתי תוצרת בית.

יש אמונות ותורות שלמות סביב הכנת החומוס. לכל חומוסיה יש עדת מאמינים אדוקה שטוענת בתוקף שהחומוס שלה הוא הטוב ביותר ואין מתחרה לו.

(באופן אישי, אני חסיד של המסבחה של עלי קרוואן אבו חסן מיפו)

אבל, תמיד טוב שיש אופציה נוספת ולהכין לבד בבית זו אופציה ב' העדיפה עלי :)

בקיצור, החומרים הדרושים:

2 כוסות חומוס יבש – אני אוהב את הגרגירים הגדולים והלבנים.

3/4 כוס טחינה גולמית – לטחינה השפעה מכרעת על טעם החומוס כדי להשקיע ולנסות מספר טעמים, אנחנו אוהבים את "טחינת אל-ארז"

לימון-לימון וחצי לפי הטעם

כפית מלח

רבע-חצי כפית כמון טחון – לפי הטעם

כפית וחצי סודה לשתיה

אופן ההכנה:

משרים את החומוס ללילה שלם בתוספת כפית סודה לשתיה

בבוקר, מסננים ומבשלים את החומוס עם חצי כפית סודה לשתיה ומים עד שנהיה רך (זה עלול לקחת קרוב לשעתיים, בסיר לחץ זה שעה בערך)

מחכים שיתקרר ומנסים להסיר את קליפות החומוס ככל שניתן (גם באבו חסן לא מקלפים גרגר – גרגר אז לא להסחף :)  )

מעבירים את הגרגרים למעבד מזון וטוחנים אותם.

מוסיפים טחינה, מלח מיץ לימון (מתחילים מ 3/4 לימון ומתקנים תוך כדי הכנה) מלח וכמון.

מוסיפים מעט מים עד לקבלת "משחה" בסמיכות הרצויה

מגישים עם שמן זית, פפריקה, מעט כמון ופטרוזליה קצוצה מעל, כמובן שניתן לפזר גם מעט גרגירי חומוס מבושלים מעל.

בתאבון.