ולנו יש פלאפל… – מתכון לפלאפל תוצרת בית
כמה פעמים שאלתם את עצמכם, איך מכינים פלאפל?
אנו שמחים לפרסם את המתכון לפלאפל ביתי אמיתי, בלי חומרים משמרים, טרי חם וטעים…
החומרים הדרושים להכנת הפלאפל:
2 כוסות גרגירי חומוס שהושרו למשך הלילה – לא מבושלים.
חצי כוס פטרוזיליה טריה
חצי כוס כוסברה טריה
2 כפיות שטוחות של סודה לשתיה
כפית וחצי מלח
2 כפות זרעי שומשום
כפית פפריקה מתוקה
כפית שטוחה של כמון
2 פרוסות לחם
4 שיני שום
מי שאוהב חריף – ניתן להוסיף מעט פלפל חריף.
טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון, ניתן להוסיף מעט מים עד לקבלת עיסה שמתאימה ליצירת כדורי פלאפל.
מטגנים בשמן עמוק עד לקבלת הצבע הנכון – חום יפה
מגישים ואוכלים חם, עם חומוס (עדיף תוצרת בית, יפורסם בהמשך) וטחינה…