עוגיות שוקולד צ'יפס מנטה קלות להכנה

את השילוב של שוקולד ומנטה פגשתי בפעם הראשונה בניו-יורק. זה היה שוקולד YORK של הרשיס שהשאיר טעם של עוד אחרי הפעם הראשונה….

מאז טעמתי גם את ה AFTER EIGHT (שניתן למצוא בחו"ל גם כגלידה טעימה) ועוד כמה סוגי שוקולד מנטה מוכרים פחות.

בקיצור, החלטתי לנסות עוגיות שוקולד צ'יפס מנטה, הן יצאו כל כך מוצלחות וטעימות שהיה ספק אם יש צורך בקופסת איחסון עבורן…

החומרים הדרושים:

130 גרם חמאה

130 גרם סוכר לבן

3 כפיות תמצית מנטה

190 גרם קמח תופח

כף אבקת קקאו

1 ביצה

רבע כפית מלח

300 גרם שבבי שוקולד (אני שמתי 200 גרם שוקולד בלגי מריר ו – 100 גרם שוקולד בלגי חלבי)

אופן ההכנה:

חממו את החמאה בקערה 30 שניות במיקרו.

הוסיפו לקערה את הסוכר וערבבו היטב

הוסיפו את הביצה (עדיף לטרוף אותה לפני בכלי נפרד) וערבבו עד לקבלת תערות אחידה.

הוסיפו את הקמח (בעזרת מסננת – נפו אותו לתוך הקערה) ואת אבקת הקקאו.

הוסיפו את המלח ואת תמצית המנטה וערבבו היטב עד לקבלת בצק אחיד.

(אני ערבבתי בעזרת מזלג, לא צריך מיקסר לכמות הזו, אם כי אפשרי אם מאוד רוצים 🙂  )

הוסיפו את השוקולד צ'יפס וערבבו היטב.

אפיית העוגיות:

חממו תנור ל 180 מעלות, בעזרת כפיות צרו עיגולים קטנים על ניר אפיה בתבנית (במרחקים זה מזה – העוגיות "מתרחבות").

אפו במשך 15 דקות והוציאו מהתנור.

העוגיות יוצאות רכות, אפשרו להן להתקרר מספר דקות ולהתקשות.

הן טעימות אחרי שהן מתקררות לחלוטין, אבל, הן מדהימות כשהן עדיין חמימות 🙂

בתאבון…

הבצק:

dough

עוגיות שוקולד צ'יפס מנטה מוכנות:

chocolate-mint-coockies