מוקפץ ומרענן – שעועית מאש, סלק גזר ותרד
מתכון קל מאוד להכנה צבעוני ומרענן 🙂
למי שעדיין לא מכיר, שעועית מאש היא שעועית קטנה שאינה דורשת השרייה, אם כי ניתן ורצוי להנביט אותה לפני השימוש (אך לא חובה).
החומרים הדרושים:
1 כוס שעועית מאש
1 גזר בינוני
חופן עלי תרד (אפשר גם שניים…)
סלק "חי" – קולפים לפי הצורך והטעם.
מעט שמן להקפצה
כף וחצי סילאן
אופן ההכנה:
מבשלים את השעועית במים רותחים במשך 20 דקות, עד שהיא נהיית רכה אך שומרת על צורתה, מסננים ומאפשרים לה להתקרר מעט.
חותכים את הגזר ל"גפרורים" – אני השתמשתי במנדולינה שמאפשרת קבלת "גפרורים" בגודל אחיד.
בעזרת קולפן, קולפים "פרוסות" של סלק חי, הכמות היא בהתאם לרצונכם וטעמכם.
חותכים את עלי התרד לפיסות גסות.
ההקפצה: מחממים מעט שמן קנולה בווק, מוסיפים את הגזר ומקפיצים דקה-שתיים, מוסיפים את השעועית והסלק ומקפיצים דקה נוספת.
מוסיפים את הסילאן, מקפיצים דקה נוספת ומוסיפים את עלי התרד הקצוצים. מקפיצים כחצי דקה ומגישים.
ניתן להוסיף טחינה, אך לא חובה.
בתאבון…