מוקפץ ומרענן – שעועית מאש, סלק גזר ותרד

מתכון קל מאוד להכנה צבעוני ומרענן 🙂

למי שעדיין לא מכיר, שעועית מאש היא שעועית קטנה שאינה דורשת השרייה, אם כי ניתן ורצוי להנביט אותה לפני השימוש (אך לא חובה).

החומרים הדרושים:

1 כוס שעועית מאש

1 גזר בינוני

חופן עלי תרד (אפשר גם שניים…)

סלק "חי" – קולפים לפי הצורך והטעם.

מעט שמן להקפצה

כף וחצי סילאן

אופן ההכנה:

מבשלים את השעועית במים רותחים במשך 20 דקות, עד שהיא נהיית רכה אך שומרת על צורתה, מסננים ומאפשרים לה להתקרר מעט.

חותכים את הגזר ל"גפרורים" – אני השתמשתי במנדולינה שמאפשרת קבלת "גפרורים" בגודל אחיד.

בעזרת קולפן, קולפים "פרוסות" של סלק חי, הכמות היא בהתאם לרצונכם וטעמכם.

חותכים את עלי התרד לפיסות גסות.

ההקפצה: מחממים מעט שמן קנולה בווק, מוסיפים את הגזר ומקפיצים דקה-שתיים, מוסיפים את השעועית והסלק ומקפיצים דקה נוספת.

מוסיפים את הסילאן, מקפיצים דקה נוספת ומוסיפים את עלי התרד הקצוצים. מקפיצים כחצי דקה ומגישים.

ניתן להוסיף טחינה, אך לא חובה.

בתאבון…

שעועית מאש, תרד וסלק מוקפצים