לוביה בפטרוזיליה – טעים וקל להכנה

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on RedditPrint this pageEmail this to someoneShare on Google+

את הלוביה פגשתי בפעם הראשונה כילד, בפולו של סבתא שלי, הרבה זמן חיפשתי אותה ב"סופרים" באזור מגורי, ללא הצלחה.

לא מזמן נפתחה חנות תבלינים חדשה באזור צומת בילו ושם מצאתי לוביה…

בקיצור, מתכון קל ופשוט להכנה, אך טעים מאוד כתוספת למנה עיקרית כלשהי.

החומרים:

כוס לוביה "יבשה"

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

2 כפות שמן זית

מיץ מחצי לימון (אפשר פחות)

כפית מלח

כפית חרדל דיז'ון (לא חובה)

איך מבשלים לוביה?

הלוביה אינה דורשת השריה או כל "טיפול" אחר לפני בישולה.

שטפו וסננו כוס לוביה "יבשה", הביאו לרתיחה בסיר מלא עם מים (זהירות, יש לזה נטיה לגלוש…).

לאחר הרתיחה, כסו את הסיר וכבו את האש למשך שעה. לאחר שעה, בשלו את הלוביה למשך 20 דקות על אש קטנה, עד שהיא מתרככת אך שומרת על צורתה.

סננו את הלוביה והעבירו לקערה.

הוסיפו את שאר המרכיבים לקערה, ערבבו היטב ו….בתאבון 🙂

לוביה בפטרוליזיה ולימון

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on RedditPrint this pageEmail this to someoneShare on Google+

Add a Comment

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים