בורגר משעועית שחורה – בורגר טבעוני וטעים

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on RedditPrint this pageEmail this to someoneShare on Google+

 

 

המתכון הבא הוא אחד המוצלחים שבאתר כרגע. ארוחת שחיתות של ממש 🙂

בורגר טבעוני משעועית שחורה, מוגש לארוחת צהריים עם צ'יפס , ירקות ולחמניות בורגר.

מתחילים להכין  את הבורגר ערב קודם, יש להשרות בערך כוס וחצי של שעועית שחורה בהרבה מים למשך הלילה.

יש לבשל את השעועית במים רבים עד שהיא מתרככת – הבישול עלול להמשך קרוב לשעתיים בסיר רגיל, שימו לב שיש למים ולקצף הנוצר נטיה לגלוש על הכיריים.

החומרים הדרושים להכנת הבורגר:

2 כוסות שעועית שחורה מבושלת

1 בצל סגול בינוני

1 פלפל אדום בינוני ("גמבה אדומה")

חצי כוס גרעיני תירס (שימורים) – לא חובה, ניתן לוותר על התירס, לדעתי הוא מוסיף, אך ישנן כאלו שלא אוהבים אותו.

מעט פלפל חריף אדום קצוץ דק (אני משתמש במספר "פרוסות" דקות אותן אני קוצץ היטב)

3/4 כוס פירורי לחם

1 שן שום כתושה/מרוסקת

1.5 כפיות מלח

שמן זית

צרור קטן של עלי פטרוזיליה – פחות מרבע כוס

צלחת קמח לבן לציפוי.

לעבודה…

מועכים את השעועית השחורה בקערה עד לקבלת מחית אחידה – משאירים בקערה.

קוצצים את הפלפל האדום, הפלפל החריף והבצל הסגול ומטגנים במעט שמן זית במשך 10 דקות, עד שכל הנוזלים מתאדים.

מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים דקה נוספת.

onion-pan

שופכים את תוכן המחבת לקערה עם השעועית המעוכה ומערבבים היטב.

מוסיפים לקערה מלח, כמון, פירורי לחם, תירס ופטרוזיליה ומערבבים היטב

בעזרת הידים לוקחים חופן מהתערובת ומועכים לצורת קציצה. טובלים בקמח משני הצדדים ומטגנים במעט שמן זית. לאחר מספר דקות הופכים ומטגנים את הצד השני.

before-frying

מגישים חם…

ready-to-eat

תוספות מומלצות:

חמוצים, צ'יפס, עגבניה, חסה, מלפפון ירוק ובצל.

לא לשכוח לקנות לחמניות בורגר תואמות לאירוע 🙂

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on RedditPrint this pageEmail this to someoneShare on Google+

Add a Comment

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים