אפונענע – תבשיל אפונה ונענע

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on RedditPrint this pageEmail this to someoneShare on Google+

הפעם אציג מתכון עם שילוב לא סטנדרטי של מרכיבים, אפונה ונענע (כמובן, עם מספר מרכיבים נוספים…)
זמן הכנה: חצי שעה.
המצרכים הדרושים:
400 גר' אפונה קפואה (חצי חבילה)
שמן זית
חופן עלי נענע (ללא הגבעולים)
מעט צנוברים
6 זיתים ירוקים (אפשר כמובן יותר, או פחות, זה מה שאני שמתי 🙂 )
מלח
אופן ההכנה:
מרתיחים מים בסיר עם חצי כפית מלח, לאחר הרתיחה, מוסיפים את האפונה ומחכים לרתיחה שוב.
לאחר הרתיחה השניה, מנמיכים את האש ל 4-5 דקות כאשר הסיר מכוסה.
מכבים את האש, מסננים את האפונה ועוברים להכין את הרוטב.
אפונה במים
הכנת הרוטב: במעבד מזון שמים את חופן עלי הנענע, מעט צנוברים, חצי כפית מלח, זיתים ושמן זית. טוחנים הכל עד לקבלת "משחה" אחידה.
טועמים ומתקנים תיבול עפ"י הצורך.
עלי נענע
מחממים מעט שמן זית בסיר, מוסיפים את הרוטב ומערבבים כדקה.
מוסיפים את האפונה, מערבבים, מכסים את הסיר ומשאירים על להבה קטנה למשך 10 דקות (מערבבים מדי כמה דקות).
גם אם זה נראה מעט מוזר, זה מאוד טעים 🙂
בתאבון…
אפונה בנענע - מוכן לאכילה

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on RedditPrint this pageEmail this to someoneShare on Google+

Add a Comment

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים